Reiki tretman se izvodi polaganjem dlanova na telo pacijenta i zato se naziva „terapija dodirom“. Taj dodir, kažu oni koji su imali priliku da ga osete, može da leči i isceljuje duh i telo. Znamo da se ova metoda odavno vrlo uspešno primenjuje na ljudima. Ali, da li ste znali da se i životinje mogu podvrgnuti reiki tretmanima? Mogu itekako! Ali to nije sve – praktičari tvrde da životinje prosto obožavaju reiki.

 

Telemarketing Dog Ready To Help With The Customer Service
GraphicStock

Energetski rad sa životinjama ne razlikuje se mnogo od rada s ljudima, ali kod životinja postoji olakšavajući faktor jer nema racionalizacije, sumnje, nepoverenja, nametnutih uverenja i podsvesnog odbijanja.

– Životinje su veoma osetljive na energije iz svog okruženja i zbog toga je primena reikija na njima veoma efikasna.One na reiki reaguju intuitivno i lako ga primaju. Samim tim efekti tretmana su delotvorniji. One ne razmišljaju o tome šta se dešava, samo se prepuštaju u ruke praktičara jer osećaju da im pomažemo – objašnjava Vesna Vuksan, pratktičar reikija za životinje.

Ona kaže da su prednosti korišćenja reikija na životinjama mnogobrojne.

– Reiki smanjuje bol kod životinja bez obzira na uzrok! Pomaže kod lečenja raznih trauma, strahova, tuge izazvanih zlostavljanjem ili zanemarivanjem. Smanjuje napetost i pomaže da se životinje lakše opuste. To je veoma značajno kod problema ponašanja. Miran i staložen ljubimac je lakši i otvoreniji za saradnju sa vlasnikom – ističe Vesna Vuksan.

Reiki za zivotinje 1
Privatna arhiva

I što je veoma važno, kada se reiki kombinuje sa lekovima i terapijama, pojačava njihovo delovanje i ubrzava izlečenje.

– Reiki tretman pomaže u balansiranju celog organizma i samim tim doprinosi jačanju imuniteta i otpornosti na bolest. Praksa pokazuje da reiki produžava životni vek ljubimca.

Reiki tretman se može sprovoditi na psima, mačkama, konjima, glodarima, pticama…

– Podjednako je delotvoran, razlika je samo u izgledu samog tretmana. Dok psa i mačku možete držati i u rukama za vreme tretmana, ptice je mnogo bolje lečiti na daljinu. Hrčka morate uzeti u ruke, a ako tretirate konja položićete ruku na telo životinje. Krajnji efekat je isti – navodi naša sagovornica.

reiki za zivotinje 2
Vesna Vuksan, privatna arhiva

Kao veliki ljubitelj životinja Vesna Vuksan se ceo život bavi brigom o njima i pomaže im na različite načine.

Kada je pre šest godina saznala za reiki, shvatila je da sa tom metodom pomoć životinjama može podići na jedan viši nivo. Odluka je doneta i ona je sada reiki praktičar koji je posvećen radu sa svojim krznatim prijateljima. Radi sa psima‚ mačkama, papagajima, a pacijent joj je bio i jedan hrčak kome je, zahvaljujući reikiju, produžila životni vek.

– Za tretman biram mirno, tiho mesto na kojem nema buke. Ako ima uslova i muzika je sastavni deo tretmana, ali i tišina je savim u redu. Do sada u praksi nisam imala iskustvo da neki ljubimac nije želeo pomoć – kaže Vesna Vuksan.

 

 

Efekti reiki tretmana:

  • Smanjuje stres i bol
  • Smanjuje dozu lekova
  • Poboljšava san
  • Reguliše apetit
  • Ubrzava proces zaceljivanja rana
  • Smanjuje neželjene efekte radijacije, lekova, anestezije, hemoterapije…

Autor: Lidija Bratun