Mačija kandža je u Amazoniji baza svakog lečenja već više hiljada godina. Njeno usitnjeno stablo, prah ili čaj su neprijatno gorkog ukusa tako da je njena konzumacija u prirodnom obliku prilično mukotrpna. Jedan do dva grama sveže kore je dnevna doza‎ koja je duboko ustaljena navika kod indijanskih Curandera (vračeva i travara). A ovo je istina o čudesnoj Mačijoj kandži i njenim lekovitim svojstvima…

 

Kapsule njenog prirodnog praha su rešenje dok su razne definicije o ekstraktima oznaka do 10:1 prilično prazna priča.

Jedan gram prave sirovine je dovoljan da pomogne čoveku, dok bi deset ugrozilo njegovo zdravlje.

U Peruu se ona ne ekstrahuje, poreklo takvih sirovina je obično Azija i Kina gde je nema u prirodi. To govori sasvim dovoljno o proizvodima takvih oznaka.

Od više njenih sorti postoje dve koje imaju blagotvorna svojstva, a samo jedna se izdvaja po istančanoj lekovitosti, Uncaria tomentosa.

Samo iskusan Curandero zna da je pronađe u netaknutoj prašumi te je trgovina ovom vrstom lijane u Peruu prava enigma.

Moje višegodišnje istraživanje pokazuje da od ukupne izvozne mase Mačije kandže iz Perua ni 10 odsto ne sadrži pomenutu sortu. Spektar sirovina koje se podvaljuju velikim izvoznim firmama iz Lime od strane lenjih indijanaca su raznorazne lijane ili kora drveća sličnog opisa, pa i vinova loza.

 

 

Imao sam vrlo malo njenog uzorka kako bih izveo dovoljno proba, pa bih rado podelio prve utiske. U samom početku, pošto sam napravio kapsule od 400 mg njenog finog praha, sa uvaženim lekarom iz Novog Sada sam eksperimentalno radio sa ljudima koji su bili na hemoterapiji.

Nije lek za rak, već preventiva

On im je davao 2-3 kapsule Mačije kandže dnevno nakon hemoterapije i odlično su reagovali. Oporavak je bio dva do tri puta brži. ‎Uspeli sam da održimo više osoba sa dijagnostikovanom metastazom kancera u životu dosta duže nego što su bile prognoze, ALI ONA SVAKAKO NIJE LEK ZA RAK. Preventive radi je teza koja je meni lično prihvatljivija.

Imali smo više slučajeva izlečenog herpesa, zostera i simpleksa (polnog), došlo je do vrlo brzog ozdravljenja i bolest se više nije vraćala, što je interesantniji detalj od samog izlečenja.

Gospodina od 90 godina, kojem je veći deo potkolenice bio zahvaćen herpesom, smo za kratak period potpuno izlečili. Negovala ga je medicinska sestra koja je pokušavala na sve načine da zaustavi širenje bolesti i počela je da paniči jer ništa od priznatih metoda lečenja nije pomagalo.

Ne znam mnogo o kožnim bolestima, ali sam Mačiju kandžu preporučivao kod svake promene na koži, imunološke ili alergijske i u različitim slučajevima su 2-3 kapsule dnevno imale krajnje povoljan efekat.

Te 2016. godine, nakon dužeg boravka u Srbiji imao sam nelagodan osećaj u stomaku. Analize su pokazale da imam helikobakter i kandidu iznad dozvoljenih vrednosti. Pio sam 2×2 kapsule mesec dana i oba rezultata su bila negativna.

Prirodan lek za stomačne tegobe i visok pritisak

Nakon toga sam je preporučivao svima sa stomačnim tegobama. Blizak prijatelj je nakon 10ak gastritičnih godina izjavio da ni jedan lek nije tako efektno i trajno odnosio bol i umirivao želudac. Drugi je umirio čir na želucu za vrlo kratak period.

U Peruu je lekari masovno preporučuju kao prirodan lek za sniženje pritiska.‎ Nisam imao dovoljno pristalica za ispitivanje ali bih je preporučio osobama sa povišenim pritiskom. Postoperativni oporavak se skraćije višetruko, ubrzava srastanje rana‎, po čemu je takođe u Peruu poznata.

Moj idealan lipidni status, uz Maku, može biti pripisan i Mačijoj kandži, možda i njihovoj kombinaciji. Razne studije pokazuju da povoljno deluje na nivo holesterola te sledi moja preporuka.

Da naglasim, sve sto je virusno se relativno lako leči sa 2×2 kapsule Mačije kandže dnevno. Deca su nam donela suvi kašalj i temperaturu iz vrtića ali smo žena i ja ostali zdravi konzumirajući je. Virus je bio prisutan, kašalj se pojavio u blagoj formi ali nismo trpeli malaksalost, temperaturu ili sl.

Preporučio bih 2×1 kapsulu dnevno preventive radi i 2×2 radi lečenja. Može da ide na prazan stomak, posebno ako se radi o lečenju želuca, čira, crevnih parazita, kandide, helikobektera i dr. Nakon 30 dana konzumacije poželjna je pauza od 15 dana. Ne bih je preporučio trudnicama i deci zbog nedovoljno ispitanosti. Potražite je u našoj Online prodavnici ili poručite telefonom 065 513 00 00.

Ovaj proizvod nastao je u sadarnji sa uvaženim beogradskim Centrom za integrativne procedure i suplemente “Dr. Dunjić”. Pored toga, njegovom kupovinom direktno pomažete opstanak amazonskog plemena Ashaninka, bez čije pomoći ne bi uspeli da ga realizujemo.

Autor: Lester Milidragović, direktor kompanije “Superfood Srb”

 

Prva tri čitaoca portala “Zdrava i prava” koji se danas od 12 časova jave na naš mejl: zdravaiprava@gmail.com i ostave svoje podatke (ime, prezime, broj telefona i adresa), dobiće na poklon pakovanje Mačije kandže.