Ovo proleće obeležiće, ako je suditi po kreacijama iz kolekcije brenda H&M Studio za narednu sezonu 2018. godine, modeli neverovatne jednostavnosti i sofisticiranosti. Japan je centralna tema modela koji su predstavljeni beogradskoj modnoj publici.  
Gosti su imali priliku da premijerno pogledaju ekskluzivnu žensku kolekciju inspirisanu urbanom gracioznošću i unutrašnjim minimalizmom Japana, na kojoj je radio specijalni tim H&M dizajnera.
Kolekcija će biti dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici od  1. marta.
 
Ovogodišnja kolekcija za proleće/leto predstavlja fuziju čistih silueta, sa ponekim komadom idealnim za posao.
Odeća je u printovima, dominantne su žive boje, tunike se nose preko pantalona, krojevi su utilitaristički, a pleteni džemperi imaju stav.
To je potpuno nov, boemski i svež minimalizam u kombinaciji sa dozom šika.
Od modnih dodataka posebno se izdvajaju sandale koje se vezuju oko zgloba, sa malom potpeticom i nitnama, kao i velike, viseće minđuše od štrasa.

U kolekciji dominiraju materijali poput žakarda, mešavine pamuka i svile, recikliranog poliestera, viskoze i vune, a od boja prisutne su zelena, crvena, žuta, teget, crna i bela. 
“Ova kolekcija slavi energičnost žena – od osnovnih boja, preko jednostavnog kretanja tkanina i silueta do upečatljivih printova, što je definitivno afinitet urbanog okruženja.
Sa druge strane, postoji i želja za prirodomnepretencioznim načinom života. A možemo imati oboje, naravno, jer to je lepota modernog života “, kaže Pernila Vohlfart, direktorka dizajna u H&M-u.
Pripremila: M.V.