Ako ste poželeli da od svog kupatila napravite novo mesto za uživanje, donosimo vam dobre vesti. Zapravo nema potrebe za lupanjem pločica i menjanjem sanitarija, biće dovoljno da nova oprema za kupatilo u potpunosti izmeni ambijent. Kako da isplanirate, namontirate i kako da nova oprema za kupatilo bude izabrana u samo tri koraka? Veoma lako i jednostavno ako pratite naša uputstva.

 

Marin, freedigitalphotos.net
Marin, freedigitalphotos.net

 

ZIDNA OPREMA

Za početak, krenite od zidova. Nije neophodno da montirate zahtevne police. Kupite dva veća ili manja seta u kojima će se naći teglice i držači za sve potrebne kupatilske sitnice.

Najpre savetujemo da pronađete plastičnu podlogu koju možete lako zakačiti na zid. Na nju možete veoma lako pričvrstiti sve teglice i setove.

Ne samo što je vizuelno ovakvo rešenje mnogo bolje, već je i praktičnije. I što se tiče budžeta i vremena utrošenog na sklapanje.

Nadalje bi trebalo da vodite računa da se ostala oprema uklopi sa ovom. Zatim dodajte držače za peškire i toalet-papir koji će biti u skladu sa ovom vrstom zidne opreme za kupatilo.

UKLAPANJE

Opremu za kupatilo nabavite u dva komplementarna seta, najbolje jednom jednobojnom i drugom šarenom, koje ćete posle lako kombinovati.

khongkitwiriyachan, freedigitalphotos.net
khongkitwiriyachan, freedigitalphotos.net

Tako možete učiniti da se oprema za kupatilo na lavabou nađe u ovoj kombinaciji kada su u pitanju držač i dozer za sapun, što će sigurno dodati dinamiku ovom prostoru i učiniti ga zanimljivijim.

Nakon toga, oprema za kupatilo se u sitom rasporedu može naći i na kadi, odnosno tuš-kabini.

OPREMA KOJA ŠTEDI PROSTOR

Ušteda prostora važna je ne samo u malim kvadraturama, pogotovo ako se ima na umu šta bi sve trebalo smestiti u kupatilo.

Vodite računa da se oprema nađe upravo na onim mestima na kojima će se prostor lako štedeti, a tako da će ostati dovoljno mesta za prolaz. To mogu biti uglovi ili prostor ispod lavaboa, kao i prostor iznad vodokotlića WC šolje.

Tako oprema može biti nabavljena i u skladu sa ovim, najbolje u vidu zatvorenih ormarića, u kojima ćete ponovo štedeti na prostoru ako za unutrašnjost vrata magnetom ili samolepljivim kačaljkama zakačite sve sitnice.