Homeopatija je bila i još uvek je primarna alternativa farmaceutskim proizvodima za mnoge kulturne ikone i slavne ličnosti u proteklih 200 godina. U knjizi “Homeopatska revolucija”, autor Dana Ullmann navodi višestruke, dobro istražene izveštaje onih koji su koristili ili zagovarali upotrebu homeopatije. A saznajte koji poznati su svoje zdravlje poverili ovakvom vidu lečenja i tretiranja.

 

Foto: Pixabay

Naime, homeopatija je oduvek fascinirala i imala dosta zagovornika.

Kada su u pitanju poznati možda ćete se iznenaditi da je najmanje jedanaest američkih predsednika koristilo homeopatske lekove. Neki su sponzorisali zakonodavstvo kako bi omogućili homeopatsku praksu (Linkoln, Tiler, Hajs, Garfield, Artur, Harison, Mekkinli, Kulidž, Harding, Huver, Klinton)… Među “političkim pristalicama” na spisku se nalaze i britanski premijeri Disraeli i Toni Bler.

Zanimljivo je i da su se brojni sportski velikani hvalili korišćenjem homeopatskih lekova, uključujući Dejvida Bekama, Martinu Navratilovu, Borisa Bekera…

Mnogi muzičari svetske klase su veoma cenili homeopatiju uključujući Ludviga van Betovena, Roberta Šumana, Frederika Šopena, Sir Iehudi Menuhina, Šer, Tinu Turner, Pola Mekartnija, Džordža Harisona, Pete Taunšend, Eni Lenoks, Boba Vira, Pola Rodžersa, Aksel Rouza.

Spisku treba dodati i poznate ličnosti iz filma i televizije su imale koristi od homeopatije- Sara Bernhard, Daglas Fairbanks, čak i čuvena Marlena Ditrih i Džon Vejn verovali su principima homeopatije, kao i Ketrin Zita Džouns, Pamela Anderson, Suzan Samers, Robin Grej, Prisila i Lisa Meri Prisli, zatim Dženifer Aniston, Tobi Megvajer i Orlando Blum.

 

Pogledajte klikom na LINK koje domaće zvezde su pristalice homepatije. Među njima su i teniser Novak Đoković, njegov kolega Janko Tipsarević, pevačica Lepa Brena…

Izvor: Zdravaiprava