Mesec u Raku je mnogo popustljiv, duševan, pun iskrene i duboke ljubavi za pojedinca, ali i za celo čovečanstvo. Sposoban je za saosećajnost i da pati za svoje i tuđe nesreće. Za vreme mladog meseca najviše će biti izražene emocije za svoju zemlju, kuću, majku, osećanja, posebne vizije, boemska priroda, zaljubljivanje, romantičnost, težnja za promenama i lakim životom.

 

GraphicStock

– Sada je pravo vreme da malo zastanemo, vratimo se na čas unazad, i dobro razmislimo šta bi trebalo promeniti. Možda bi trebalo da promenite način ishrane ili da uskladite karijeru i porodični život – kaže Željka Knežević, astrolog u Centru “Grandrevital”.

Sam početak godine odredio je pun mesec u Raku ( 12. januara) i postavio ciljeve i planove, a sada je vreme za preispitivanje.

– Sada kada je mlad mesec u Raku možete sve sumirati i neke stvari popraviti, pokrenuti ili završiti nešto što nije bilo svrsishodno. Mnogima će ovaj mlad mesec odrediti drugu polovinu godine i baciti svoju senku na porodicu i dešavanja unutar nje.

Evo i kako će na svaki znak uticati mlad mesec u Raku.

OVAN

Kod vas će u fokusu biti porodična pitanja. Branite svim snagama vašu porodicu i prijatelje. Mnogi ovnovi će ubeđivati članove svoje porodice da pristanu na odluku koju su oni već doneli. Neće vam biti lako, iako je očigledno da vi popuštate isključivo radi mira u kući, što nije svojstveno za vas. Ipak treba razmisliti i o njihovim argumentima i predlozima.

BIK

Vama ovaj mlad mesec daje dobru komunikaciju, pisanje, izražavanje i druženje. Kako se dešava mlad mesec na drugom stepenu Raka, a to je stepen Bika, onda vama ide u prilog da se dogovarate, razmišljate i planirate. Mars će biti u kvadratu sa Jupiterom, pa pazite da ne upadnete u negaciju jer je sada lakše reći DA.

BLIZANCI

Vama mlad mesec pokreće polje novca, pa je moguća prodaja, kupovina i ulaganja novca. Iako mislite na sve to, pitanje je da li postoji realno sprovođenje u delo. Treba da izbegavate fizičke napore i umaranja dok je za vas povoljan odlazak kod zubara, planiranje letovanja, sportova i zabava. Izbegavajte izigravanje veličine ili neke zvezde, obećanja koja ne možete ispuniti kako ne bi ispalo da lažete.

GraphicStock

RAK

Vi treba da se pomirite ili prihvatite neka stara razočarenja, jer na vaš prag mogu da zakucaju neka nova emotivna dešavanja. Svega što ne možete da dostignete ili što nije vredno sada treba da se oslobodite kako bi napravili energetski i emotivni prostor za nešto drugo. Za vas su ovo važni i povoljni dani da napravite za sebe bolji život. Blagonaklonost i sreća vam pomažu da se bolje prikažete u društvenom i profesionalnom životu.

LAV

I pored mnogo posla ovo može biti lep mlad mesec koji vas može malo i ulenjiti. Nemojte propustiti dobru priliku. Lako će vam biti da izgovorite „da“, ali ipak malo pripazite i suzdržite se. Dobro je poslušati svoju intuiciju. Ako sada ne iskoristite trigon Marsa i Neptuna on će se pojaviti u poslednjem mesecu ove godine, tačno u poslednjoj nedelji decembra.

DEVICA

Na vas pozitivno utiče ovaj mlad mesec i tera vas da podstičete rad sa vašim prijateljima ili u grupama. Sada je pravi momenat da se bavite sentimalnim životom, porodicom, da ulepšavate kuću, da budete romantični, učite, čitate… Uzimajte sredstva za jačanje imuniteta.

VAGA

Kod vas se ističe prevelika odgovornost, bilo u porodici ili na poslu. Vaša planeta Venera će biti pozitivna sa mesecom što može da vas ispuni emotivnim dešavanjima, zadovoljstvom, susretima. Zaštitničko ponašanje prema porodici i potreba da se osigura ono što volite, biće jako naglašeno.

ŠKORPIJA

Vama ovaj mlad mesec nudi ostvarenje zbog koga postajete ponosni na sebe. Postavlja se pitanje o letovanju ili organizaciji – gde na letovanje? Naglašena je porodica, pa ako ste ljubitelj porodičnog života možete čuti lepe vesti ili otputovati u posetu kod rodbine. Ako ste sprečeni onda možete poslati najlepše želje ili ih pozvati da oni dođu kod vas.

STRELAC

Kod vas se događa mlad mesec u osmoj kući novca ili operacija, pa možete imati neku hirušku ili financisku operaciju. Razmislite o svojim proektima, pa ako su svrsishodni možete se vratiti na njih. Vreme je da se prekinu neke stvari koje vam stvaraju gubitke. Dešavanja su u sferi porodice, pa mogu biti naglašene emocije na tom životnom polju.

JARAC

Pojedini Jarčevi mogu da naprave izbor uz osobu pored sebe koja će ih dobro posavetovati. Vaša planeta ljubavi je u porastu pa možete imati lepe emocije i društveni magnetizam. Savetuje se da učvrstite to što posedujete i da ne težite ka nečemu što je novo i neistraženo. Vama ovaj mlad mesec pruža nove emocije na polju partnerstva, kako u ljubavi tako i na poslu.

VODOLIJA

Kod vas mlad mesec obuhvata polje zdravlja i svakodnevnih rutinskih poslova, pa može u toj sferi doći do nekih pomeranja. Mesec je usmeren na kuću i porodicu kada je u raku, pa tako vi možete biti emotivniji prema majci ili prema drugim osobama. Sebe zatičete kako ste brižni i na usluzi dragim ljudima.

RIBE

Neke teške emocije mogu baš danas da se ublaže jer je Venera u aspektu sa Plutonom koji daje težinu i mrak. Mesec vam je pozitivno naklonjen jer je Rak vaš prijateljski znak. Kada Merkur 29. juna bude boravio u Raku možete očekivati nove početke u porodici. Mars će biti u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom, pa će mnogo lakše biti ako pristanete i kažete „da“.

Astrolog Željka Knežević

Astrolog Željka Knežević je oduvek volela zvezde. Nekako su je privlačile, pa je mogla satima da gleda u nebo, kao i njen otac.

– On je bio poseban čovek, koji je imao dar od Boga, umeo je da predvidi neka bitna dešavanja.

Od malih nogu počela sam da učim astrologiju i u početku sam svoje znanje primenjivala na prijateljima i rodbini, ispričala je za portal “Zdrava i prava” Željka Knežević, astrolog u Centru “Grand revital”.

Kasnije je shvatila da astrologija nije farsa, niti prevara, već ozbiljna nauka. Mi joj verujemo!

Pripremila: Lidija Bratun