Imati što punije usne danas je san mnogih devojaka. Dosta njih se često i u ranoj mladosti opredeli da ih “popuni” silikonima. Međutim, postoji mnogo lakši, bezbolniji i pre svega prirodan način da vaše usne budu deblje. A ko bi drugi prvi otkrio u čemu je trik nego Francuskinje!

 

Kako do punijih usana prirodnim putem
Kako do punijih usana prirodnim putem

OLOVKA, KARMIN I ČETKICA

Dakle, drage dame, da biste imale zanosne i pune usne ne morate da stavljate silikone ili kupujete pumpice zbog kojih ćete možda zažaliti.

Bolje je da na prirodan način, uz malo truda, i vi imate punije usne. Kako da to ostvarite poslušajte savete zanosnih Francuskinja, koje znaju kako do maksimuma da iskoriste šminku i dobiju izgled poput fatalne glumice Brižit Bardo.

Sve što vam je potrebno kako bi vaše usne zasijale jesu olovka u boji vaših usana, karmin i četkica. Naravno, važno je da pažljivo pratite savete profesionalne šminkerke Charlotte Tilbury koja će vam otkriti u čemu je trik.

VAŽNA PRAVILA

Pre svega, savetuje Charlotte Tilbury, olovka za usne mora da odgovara prirodnoj boji usana ili boji karmina, kako biste postigli što prirodniji izgled.

– Olovkom izvucite konture usana malo iznad njihove ivice, kako bi one izgledale veće. Pazite da ne preterate i trudite se da iscrtate što pravilniji oblik. Takođe, olovkom pređite uz ivicu usana i sa unutrašnje strane – objašnjava francuska šminkerka.

Ona dalje navodi da karmin za usne nanesete pomoću četkice, i to ako je moguće tanke.

– Ovo je jako važan korak jer ćete četkicom mnogo preciznije naneti karmin nego da ga direktno koristite iz stika. Preko stavite blagi sjaj iste nijanse. I na kraju obavezan “saveznik” svake žene u šminkanju, štapić s vatom kojim ćete blago ukloniti viškove s krajeva usana – napominje Charlotte Tilbury.

Kako to izgleda u praksi i šta sve preporučuje ova Francuskinja pogledajte na snimku:

 

 

Pripremila: S. Gavrić