Nemci u homeopatiju veruju više nego u klasičnu medicinu, pa čak 57 odsto ljudi u Nemačkoj koristi homeopatske lekove. Dojče vele je objavio članak u kome otkriva da i nemački fudbaleri koriste homeopatiju kako bi sačuvali formu i ojačali svoje zdravlje.

 

Pexels

Prema njihovim podacima 92 odsto lekara, koji rade za nacionalni nemački fudbalski tim i prve dva nemačke fudbalske lige (Bundesliga 1 i 2), koriste homeopatske lekove kako svoje igrače održali zdravima i u dobroj formi.

Poznati nemački lekar prof. dr Peter Billigmann, kada ga je intervjuisao popularni nemački časopis “Der Spiegel”, rekao je: “Priče o uspehu su impresivne. Homeopatske supstance nemaju nikakve neželjene efekte, kao ni opasnost od doping testa.”

Zdravstveno osiguranje u Nemačkoj pokriva troškove homeopatskog lečenja, pa nije ni čudo što se Nemci za osnovne, svakodnevne tegobe prvo obraćaju homeopati.

Homeopatski lekovi su napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka, biljaka i minerala posebnom homeopatskom metodom.

Marija Krivačić, marketing direktorka „Alpen pharme“ i homeopatkinja

Marija Krivačić, marketing direktorka „Alpen pharme“ i homeopatkinja, istakla je da se već 11 godina nemački kompleksni homeopatski lekovi mogu kupiti u svakoj apoteci širom Srbije.

– Kompleksni lekovi koje proizvodi kompanija “Dojče homeopatiše union” mogu se koristiti u terapiji akutnih stanja, kao i u dugoročnoj terapiji hroničnih bolesti. Naše homeopatske lekove mogu da koriste deca od prvog dana života. Pokazalo se da imaju odličan efekat kod grčeva koji se javljaju u prve tri nedelje života – kaže za portal “Zdrava i prava” Marija Krivačić, direktorka marketinga u “Alpen Farmi”, kompaniji koja je na srpsko tržište donela fantastične homeopatske lekove koje proizvodi kompanija “Dojče homeopatiše union” (DHU).

Ona ističe da su DHU homeopatski lekovi izrađeni od prirodnih sirovina i da u njima nema veštačkih boja, konzervanasa, štetnih emulgatora i drugih supstanci koje bi na bilo koji način mogle loše da utiču na naše zdravlje.

– Način delovanja homeopatskih lekova je sličan prirodnim procesima u našem telu – oni podstiču fiziološke procese u organizmu koji se dešavaju kada se naš organizam bori sa izazivačima bolesti. Na primer, ako je u pitanju kijavica izazvana virusom, homeopatski lek podstiče curenje nosa jer se na taj način virus izbacuje napolje i čisti sluznica nosa – objašnjava Marija Krivačić.

Najnovija istraživanja, kaže naša sagovornica, govore o nanočesticama u homeopatskim lekovima koje dolaze do svake ćelije u našem organizmu i tako zaustavljaju razvoj bolesti još na samom početku.

– Ako se koristi prema uputstvu za upotrebu ili pod nadzorom homeopate, homeopatski lekovi praktično ne ispoljavaju neželjene efekte na naš organizam. To je razlog što ih mogu koristiti bebe i deca, ali i odrasli i stare osobe sa hroničnim bolestima – navodi Marija Krivačić.