Možda bi neki rekli da je zaokret ka prirodi postao svetski trend i pomodarstvo, ali zapravo je samo povratak tradiciji. Kao u svemu, tako i kada je kozmetika u pitanju sve su “glasnije” tendencije ka negovanju na prirodan način. Jedinstven koncept “Koozmetik” osmisle su Daniela Stanković i Jovana Antić. Dve godine istraživanja sa timom stručnjaka rezultirale su kreiranjem asortimana najkvalitetnih proizvoda. I to bez parabena, lanolina, petrolatuma… sa uljima kokosa, jojobe, nevena, slatkog badema, koštica grožđa, shea i kakao putera, pčelinjim voskom, prirodnim kolagenom, vitaminima A, E, …

 

Laboratorija brenda "Koozmetik", privatna arhiva
Laboratorija brenda “Koozmetik”, foto: Aleksandra Perović

Štetnost hemikalija iz kozmetike koje mogu da prodru i u krvotok i ugrožavaju zdravlje samo je jedan od razloga zašto treba da razmislite sledeći put kada birate čime ćete negovati svoju kožu.

Violeta Antonov, PR menadžer “Koozmetik” priče kaže za portal “Zdrava i prava” da je svima potrebna detoksikacija i prirodna nega koja je najbolja i za zdravlje i za lepotu. Ističe i da njihovu paletu proizvoda prave od isključivo prirodnih sastojaka. A i ambalaža je, razume se, ekološka. Sve je svedeno, minimalistički, sa namerom da bude usmereno ka istinskoj nezi.

– Inspiraciju pronalazimo u prirodi zato što u njoj ima toliko raznolikosti i lepote. Verujemo da priroda ima rešenje i lek za sve, možda neke čovek još uvek nije pronašao, ali je svakako nepresušni izvor inspiracije. Kad smo na samom startu razmišljali i počinjali da radimo, hteli smo da uprostimo ljudima život. U haosu svakodnevnog užurbanog života ponekad je teško odbaciti suvišno i fokusirati se samo na ono najbolje i što je istinski kvalitetno i važno. Želimo da ljudima omogućimo da se sa što manje proizvoda lepo neguju i da ne ugrožavaju svoje zdravlje- objašnjava.

Iako među preparatima ima i seruma za podmlađivanje, negu svih tipova kože… najprodavaniji proizvod su kapi za zube T, 100 odsto prirodne, koje služe za uklanjanje diskoloracija sa površine zuba.

12801642_1012177755529158_7381243756555462550_n
Foto: Natasha – blog Uncle Abadash

– Izuzetno su dobre za ljude koji imaju problema sa desnima, kao i za celokupnu higijenu usne duplje. Na listi top proizvoda je i naš prirodni dezodorans sa limunovom travom i bergamotom, koji je bez konzervanasa, aluminijuma, alkohola i parabena, što je veoma značajno s obzirom na osetljivost pazušne regije. Dezodorans suzbija neprijatne mirise zbog svog antibakterijskog sastava, neguje i sprečava iritacije. Ne zapušava pore i ne sprečava znojenje koje je prirodan i neophodan proces u organizmu. Miris koji ostavlja je lagan i svež.

U vreme kada je opsednutost mladošću postala neizbežna svakako se uvek traži i serum za lice. Napravljen od biljnih ulja iz koštice kajsije, makadamskog oraha, nevena, argana i esencijalnih ulja lavande, sandalovine i limete ovaj eliksir umiruje kožu i stimuliše prirodne regenerativne procese. Tu su i vitamin E i A koji dodatno hrane kožu. Serum je takođe 100 odsto prirodan i nanosi se na čistu kožu isključivo uveče zbog fotosenzitivnosti vitamina A.

7492_975447549202179_3321296383287499560_n
Foto: Dijana Golubović – blog digolubovic

– Duboko verujemo u to, a i dosadašnja praksa je već to dokazala, da ljudi prepoznaju i cene kvalitet i nešto jedinstveno kao što je “Koozmetik”. Ne želimo da naši proizvodi budu jeftini po svaku cenu jer na tržištu postoji gomila proizvoda čiji je kvalitet ispod svakog nivoa. Želimo da isporučimo kvalitet u celom postupku izrade – od sirovina, preko ručne izrade, do pakovanja koja su od recikliranih materijala- kaže naša sagovornica.

 

 

privatna arhiva
privatna arhiva

Brend “Koozmetik” predstaviće se ovog vikenda na Sajmu kozmetike “Dodir Pariza” koji će se održati 9. i 10. aprila u Beogradu.

– Što se tiče dugoročnih planova, ideja je da otvorimo svoju radnju u Beogradu. Trenutno naši proizvodi mogu da se kupe u pop-up šopu u Ušću, kao i u Makadamu, Mikser House-u, apoteci Srbotrade i u Supermarketu. Volele bismo da se naši proizvodi uskoro nađu i u inostranstvu i da naš tim upotpunimo mladim ljudima koji bi razvijali našu priču- kaže Violeta Antonov, PR menadžer ovog izuzetnog brenda.

 

ISTA ŽELJA

– Naši klijenti su različitih godina i zanimanja, ali ih sve povezuje želja da se neguju na zdrav i jednostavan način i upravo zbog toga im “Koozmetik” odgovara. Već imamo redovne mušterije koje nam ukazuju poverenje jer ko je jednom probao bilo koji naš proizvod vratio se po još nešto za sebe ili za poklon- navodi Violeta Antonov.

Autor: Mariota Vlaisavljević