Homeopatija je bila i još uvek je primarna alternativa farmaceutskim proizvodima za mnoge kulturne ikone i slavne ličnosti u proteklih 200 godina. U knjizi “Homeopatska revolucija”, autor Dana Ullmann navodi višestruke, dobro istražene izveštaje onih koji su koristili ili zagovarali upotrebu homeopatije. A saznajte koji poznati su svoje zdravlje poverili ovakvom vidu lečenja i tretiranja.

 

Homeopatija

Naime, homeopatija je oduvek fascinirala i imala dosta zagovornika.

Kada su u pitanju poznati možda ćete se iznenaditi da je najmanje jedanaest američkih predsednika koristilo homeopatske lekove. Neki su sponzorisali zakonodavstvo kako bi omogućili homeopatsku praksu (Linkoln, Tiler, Hajs, Garfield, Artur, Harison, Mekkinli, Kulidž, Harding, Huver, Klinton)… Među “političkim pristalicama” na spisku se nalaze i britanski premijeri Disraeli i Toni Bler.

Zanimljivo je i da su se brojni sportski velikani hvalili korišćenjem homeopatskih lekova, uključujući Dejvida Bekama, Martinu Navratilovu, Borisa Bekera…

Mnogi muzičari svetske klase su veoma cenili homeopatiju uključujući Ludviga van Betovena, Roberta Šumana, Frederika Šopena, Sir Iehudi Menuhina, Šer, Tinu Turner, Pola Mekartnija, Džordža Harisona, Pete Taunšend, Eni Lenoks, Boba Vira, Pola Rodžersa, Aksel Rouza.

Spisku treba dodati i poznate ličnosti iz filma i televizije su imale koristi od homeopatije- Sara Bernhard, Daglas Fairbanks, čak i čuvena Marlena Ditrih i Džon Vejn verovali su principima homeopatije, kao i Ketrin Zita Džouns, Pamela Anderson, Suzan Samers, Robin Grej, Prisila i Lisa Meri Prisli, zatim Dženifer Aniston, Tobi Megvajer i Orlando Blum.

Mama Natura homeopatski proizvodi su veoma popularni na našem tržištu

Britanska kraljevska porodica koristi homeopatiju još od 1865. godine i ima svoju kraljevsku homeopatsku bolnicu u Londonu.

Ljubav britanske kraljevske porodice prema homeopatiji je dobro poznata, delom zbog toga što je kraljica Elizabeta II pokrovitelj kraljevske londonske homeopatske bolnice, a delom zbog toga što princ Čarls pruža aktivnu podršku homeopatskoj i komplementarnoj medicini.

Princ Čarls je možda najglasniji zagovornik homeopatske medicine, ali on i kraljica sigurno nisu sami. Dajana, princeza od Velsa, princ Endrju i Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, pribegavali su lečenju homeopatijom, dok je princeza Dajana redovno posećivala Hejl kliniku alternativne i komplementarne medicine u Londonu, koju je otvorio upravo princ Čarls.

Za vreme trudnoće Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton imala je probleme sa jutarnjim mučninama koje je smirivala čajevima i homeopatijom. Godine 1997, Sara, vojvotkinja od Jorka, nenajavljeno je posetila holistički zdravstveni centar dr Isaka Mathaia u Bangaloru, u Indiji. Novinar ju je tom prilikom pitao: „Sada kada ste prošli kroz holističko lečenje, kakvo je vaše mišljenje o alternativnim metodama lečenja?“ Sara je tada odgovorila: “Kod kuće se dugi niz godina lečimo homeopatijom. Moja baka, koja je umrla u decembru 1996, bila je lekar homeopata. Kao deca, koristili smo Arnikuza prehlade i druga oboljenja.

Domaće zvezde su takođe pristalice homepatije. Među njima su i teniser Novak Đoković, njegov kolega Janko Tipsarević, pevačica Lepa Brena…

Homeopatska putna apoteka

Homeopatija je priznata i od i Svetske zdravstvene organizacije, prema čijem izveštaju ovaj metod lečenja zauzima drugo mesto u svetu, odmah iza kineske medicine. Neobičnost homeopatskog lečenja je u tome što je osnivač te discipline, nemački doktor Samjuel Hanemen pretpostavio da supstanca koja izaziva tegobe može te tegobe i da uspešno izleči.

U svim apotekama u Srbiji bez recepta se mogu dobiti nemački homeopatski lekovi koji rešavaju najčešće zdravstvene tegobe kod dece i odraslih.

Ovi lekovi imaju svoje uputstvo za upotrebu koje sadrži informacije o zdravstvenim stanjima u kojima pomažu, način doziranja, kontraindikacije i rok trajanja. Prednost ovih lekova je u njihovom prirodnom sastavu i velikom stepenu bezbednosti. Rado ih preporučuju i lekari klasične medicine i farmaceuti, a u apotekama se mogu dobiti bez recepta.

 

Izvor: zdravaiprava.com