Odljubiti se od nekoga gotovo je jednako lako kao i zaljubiti se. Iako je to mnogo teže priznati, pogotovo kada ste s nekim godinama u vezi, ljubav koja se čini večnom može da nestane u trenu kada žena prestane da se oseća prijatno u vezi.

 

Foto: Freepik

Zapostavljanje i previše opuštanja samo su neke od stvari preko kojih većina žena u vezi ne može da pređe.

U nastavku otkrijte i tri najčešća razloga zbog kojih se potpuno odljubljuju:

Nedostatak poštovanja

Svaka žena želi da oseti i poštovanje u vezi. Kada ne dobija potrebnu pažnju, može početi da se oseća neželjeno i zamenljivo, što je siguran put ka raskidu. Međusobno poštovanje ključno je za stabilnu i zdravu vezu.

Nedostatak intimnosti

Intima ne mora nužno da bude povezana sa seksom. Prava ljubavna intima kojoj žene u vezi teže jeste ona vrsta povezanosti kada s partnerom razmišljate kao jedno i osećate se povezano čak i kada niste zajedno.

Drugima je zanimljivija

Kada žena shvati da su drugi muškarci veći kavaljeri i bolje prema njoj postupaju od njenog partnera, to može i te kako da uzdrma vezu. S druge strane, žena kojoj partner svakodnevno udeljuje komplimente neće se uopšte obazirati na druge muškarce.

 

Čak 75 posto dama priznaje da je ostavilo partnera zbog drugog, kada su osetile leptiriće u stomaku. Polovina otkriva da se često zaljubljuje ili mašta i priželjkuje da im se to dogodi.

Saša Aurand, socijalni psiholog i stručnjak za privlačenje, i Ajrin Fehr ekspert za odnose, pokušavaju da objasne koliko to tačno traje sam proces zaljubljivanja.Prema Aurandu, osnovni princip zaljubljenosti se delimično svodi na ideju da imate dobra iskustva sa nekom osobom. Pod pretpostavkom da je vaša prva interakcija sa tom osobom bila pozitivna, postoji šansa da ćete nastaviti da razvijate osećanja. A pod pretpostavkom da ta osoba ispunjava standarde koje ste zamislili za vašeg idealnog partnera, šanse da “kliknete” sa tom osobom se povećavaju.

Izvor: Index.hr