Voleli praznike ili ne, oni stižu…svake godine u isto vreme. Ovo je reklama koja će vas podsetiti na to da nisu važni pokloni, jela i lampioni. A šta je stvarno važno? Važni su bližnji. Bliskost i ono što osećate i imate oko sebe, u sebi i ljudima koji vas okružuju.

 

Koliko puta ste “ispalili” svoje roditelje za nedeljni ručak? Koliko puta ste “zaboravili” da im se javite? Kad ste ih poslednji put videli?

Starost može da bude lepa, ali ne zaboravite da ume da bude i tužna, strašna, da oni koji su nam posvetili svoj život mogu da se osećaju usamljeno, da im nedostajemo.

Nemački trgovački lanac objavio je tematsku, božićnu reklamu, koja je mnogo više od reklame. Iako je reklama na nemačkom, i iako možda ne govorite ovaj jezik shvatićete poentu.

Slikovito je jedan usamljeni deka za praznike shvatio da će opet ostati sam, pa se odvažio na jedan prilično smeo potez ne bi li okupio svoju porodicu makar na prazničnu večeru.

I? Otkrio je svima šta je stvarno važno.

 

 

Nova godina je praznik koji se provodi u krugu porodice. Ovo je odlična prilika da provedete vreme sa onima najbližim vama, od srca razgovarate jedni sa drugima i oprostite im po koju grešku.

Ali, ne očekujte previše i malo je verovatno da ćete se otarasiti svih problema u narednoj godini. Ne možete samo da kliknete na “update” i na taj način ispraviti sve greške.

Pripremila: Mariota Vlaisavljević