Mraz, vetar i suv vazduh ne prijaju koži, a ni noktima. Da biste sprečili njihovo pucanje upotrebite jabukovo sirće!

 

pixabay.com
pixabay.com

Ova namirnica bogata je kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i gvožđem, kiselost sirćeta pomaže u prevenciji i lečenju gljivica. U tome i jeste njegova dragocenost.

Zdrave, čvrste, duge i lepe nokte želi svaka žena. I za to na tržištu postoji bezbroj preparata, ali je teško naći onaj pravi koji će prijati baš vašim noktima i pomoći njihovu regeneraciju.

Rešenje, i to jednostavno i lako, ipak postoji. I nadohvat je ruke svakoj domaćici. Jabukovo sirće. Bogato je brojnim mineralima, bitnim za zdravlje noktiju, a pomaže i lečenju gljivica na noktima. Jabukovo sirće možete koristiti na dva jednostavna načina.

 

RECEPT 1

Sipajte u manju činiju istu količinu jabukovog sirćeta i vode. Držite nokte u ovom rastvoru pet do 10 minuta svaki dan. Tretman ponavljajte svakodnevno u toku dva meseca.

RECEPT 2

Tri puta dnevno popijte po čašu vode u koju ste dodali kašičicu sirćeta od jabuke. Pridržavajte se toga najmanje mesec dana.

pixabay.com
pixabay.com

SAVET PLUS: OBAVEZAN PILING

Da bi vaše ruke i nokti što duže bili lepi, zdravi i negovani, a koža meka i baršunasta, barem jednom nedeljno uradite piling.

Ruke uvek prve otkrivaju vaše godine. Na njima se najpre vide tragovi starenja svakog od nas. Da bi što duže bile lepe i negovane, i nežne na dodir, o njima treba redovno brinuti. Zato barem jednom u sedam dana uradite kompletan piling ruku.

Evo jednog od predloga odličnog recepta za piling:

POTREBNO JE:

  • 2 kašike smeđeg šećera
  • kašika maslinovog ili kokosovog ulja
  • kašičica cimeta

PRIPREMA

Pomešajte sve sastojke dok smesa ne postane žitka. Nežnim pokretima dobro utrljajte na kožu ruku, a zatim dobro isperite mlakom vodom.

Pripremila: S. Gavrić