Svaki četvrti zaposleni Francuz imao je depresiju, težak psihološki problem ili pad raspoložanja bar jednom u toku svoje karijere, a 40 odsto njih smatra da se socijalna klima na poslu pogoršala u poslednjih godinu dana.
nenetus, Freedigitalphotos.net
nenetus, Freedigitalphotos.net

Ovo su rezultati ankete koju je sprovela francuska organizacija za profesionalno usavršavanje Segos (Cegos), tokom jula i avgusta ove godine na 1.204 zaposlena Francuza po kvota sistemu, 750 zaposlenih bez rukovodeće funkcije, 307 menadžera i 147 odgovornih za ljudske resurse.

Već godinu dana 42 odsto običnih radnika i 50 odsto zaposlenih u menadžmentu firmi je konstastovalo degradaciju socijalne klime u preduzećima, dok je takvo mišljenje imalo 34 odsto direktora i odgovornih za ljudske resurse, pokazala je anketa.
Dobra strana ispitivanja je što je 76 odsto zaposlenih ocenilo kao zadovoljavajuću “mikro-klimu” između kolega na njihovom radnom mestu.
Čak 61 odsto zaposlenih je ocenilo da je stres neprestano prisutan na poslu, a 73 odsto njih da konstantan stres ima loš uticaj na njihovo zdravlje.
Četvrtina ispitanika je izjavilo da je bar jednom tokom karijere zapalo u neki oblik depresije. Prema tvrđenju rukovodilaca, 60 odsto francuskih firmi preduzelo je korake u cilju prevencije psiho-socijalnih rizika, a 50 odsto u pogledu poboljšanja kvaliteta vremena provedenog na poslu.

JOŠ JEDNO ISTRAŽIVANJE

Posao koji ne volite može doneti više štete vašem zdravlju nego nezaposlenost, ukazuje istraživanje koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Kanberi.

Posao koji nas čini nezadovoljnim i koji ne odgovara našoj prirodi, a na koji smo obavezni da idemo svaki dan, mnogo je gori od besposlice. Do sada se smatralo kako je bilo koje plaćeno radno mesto veoma važno za mentalno zdravlje pojedinca, kao i smanjivanje depresije.

 

Pripremila: Mariota Vlaisavljević