Svi bi želeli da se rezultati vežbanja vide odmah, ali za to je ipak potrebno vreme. Kilogrami se ne gube preko noći, kao što se ni mišićna masa ne gradi tom brzinom. Kilogrami se ne gube preko noći, kao što se ni mišićna masa ne gradi tom brzinom. Česti su slučajevi da se od vežbanja odustane, ako se već za prvih nedelju dana ne vidi jasna definicija mišića. Ipak, budimo realni.

 

Foto: Unsplash

Lični trener Ela Martin objasnila je kojim tempom nastaju vidljive promene kod osoba koje počinju da vežbaju.

Prvi mesec
Verovatno je prvi mesec najteži, ali takođe je to mesec u kom trebate postaviti plan ishrane i fitnes režima i otkriti šta najbolje deluje na vaše telo.

Već za samo dve do četiri nedelje mogli biste da primetite neke rezultate vezane za povećanje mišićnog tonusa, smanjenje telesne masti i porast snage.

Prva tri meseca
Ovo je period u kom počinju da se naziru promene i to ne samo one koje se odnose na gubitak kilograma. Trebali biste da se osećate bolje i da imati više snage i energije. Nakon tri meseca biste trebali da razmislite i o promeni fitnes rutine i isprobate nešto novo.

Nakon šest meseci
Do ovog trenutka biste već trebali u potpunosti da usvojite nove, zdravije životne navike. Osim toga, trebali biste da vidite i ozbiljnu promenu na svom telu u odnosu na dan kada ste započeli sa vežbanjem i promenom ishrane.

Otprilike u ovom periodu gubitak kilograma mogao bi da bude u stagnaciji, pa pokušajte da promenite svoj plan ishrane kako biste ponovno pokrenuli metabolizam i nastavili da napredujete i da rezultati dođu do izražaja, piše Men’s Health.

Izvor: N1