Kombinacija limuna i meda, i to u mlakoj vodi, svako jutro na prazan želudac, je idealan napitak za vaše zdravlje. Ova mešavina ne samo da jača imunitet, već će vam pomoći da se osećate mnogo bolje i pospešite ukupno zdravlje organizma.

 

pixabay.com
pixabay.com

SJAJNI REZULTATI

Kristal Dejvis je odlučila da iz sopstvenog iskustva sazna koliko je zaista zdrava kombinacija limuna i meda. Zbog toga je svaki dan pila toplu vodu sa limunom i medom. Osnovni razlog za ovu odluku je bio želja da sazna da li će ova mešavina zaista da poboljša njeno zdravlje. Rezultat je toliko iznenadio da je preporučila ovo piće svima.

Zajedno, limun i med su sjajna kombinacija za borbu protiv prehlade i gripa, ali mogu da učine i mnogo više od toga.

Kristal Dejvis se borila sa prehladama i gripom ceo svoj život. Kada god je imala problem, obično se okretala medicinskim sredstvima koje je kupovala u apoteci. Međutim, jednog dana je odlučila da isproba toplu limunadu sa medom koju je pila svako jutro na prazan stomak tokom godinu dana.

DODATNA ENERGIJA

Tokom tih godinu dana, otkrila je brojna poboljšanja svog zdravstvenog stanja, zbog čega je nastavila da pije mešavinu i posle tog vremena. Koje su bile te promene?

graphicstock
graphicstock

* Imala je više energije ujutru, pa je prestala da pije kafu da bi održala pažnju tokom dana.

* Nije više imala probleme sa infekcijma urinarnog trakta jer je ova kombinacija prirodan diuretik i stimuliše izbacivanje otrova iz organizma.

* Primetila je i da joj se zdravlje kože poboljšalo, da je postala sjajna i zategnutija. Med poboljšava proizvodnju kolagena, dok limun pročišćava krv

* Uspela je i da brže izgubi višak kilograma.

DELUJU ANTIBAKTERIJSKI I PODIŽU IMUNITET

Limun i med se dugi niz godina koriste kao prirodni lek za prehladu i grip, mada većina ljudi nije sigurna kako tačno ova kombinacija funkcioniše.

Med je prirodni lek za prehladu zbog svojih antibakterijskih svojstava. On jača imuni sistem i ubrzava vreme koje je telu potrebno da se oporavi od bolesti. Limun ima velike količine vitamina C, koji takođe pomaže u ozdravljenju i jača imuni sistem.