Neke poze tokom vođenja ljubavi mogu da povećaju šanse da ostanete u drugom stanju. Specijalista ginekologije i akušerstva dr Merilin Glenvil objasnila je za “Daily mail” da postoje određene ljubavne poze koje mogu da pomognu kada je u pitanju ova tema.

 

magerymajestic, FreeDigitalPhotos.net
magerymajestic, FreeDigitalPhotos.net

Doktorka tvrdi da nijedna poza u kojoj je žena gore nije dobra ako želite da začnete bebu.

– Stvar je u načinu penetracije koja je pri nekim pozama dublja, pa prilikom ejakulacije je bolja pozicija semene tečnosti, odnosno bliža je materici. Zato žena uvek teba da bude dole, a misionarska poza je idealna – objašnjava dr Glenvil.

Međutim, ne treba zaboraviti koliko je ženski orgazam takođe bitan za začeće, s obzirom na to da kontrakcije koje se pri tom dogode omogućavaju bolje propuštanje spreme do materice.

Ipak, najvažnija lekcija je da se zabavite dok pokušavate da zatrudnite. Misionarska poza omogućava i vizuelnu komunikaciju i stvara osećaj intimnosti, jer ženine ruke su slobodne da maze partnera, što utiče na emotivno produbljivanje.

JOŠ NEKI SAVETI KOJI MOGU POMOĆI

 

Jako mnogo faktora može uticati na plodnost. Vodite račuan o svom zdravlju pre nego što se opredelite za bebu. razgovarajte sa partnerom i posetite ginekologa. On će vam dati prave preporuke.

MAGNEZIJUM
Visoke doze magnezijuma povećavaju broj i pokretljivost spermatozoida. Zato, muškarci, jedite orahe, pirinač punog zrna i pšenične mekinje.

REGULIŠITE TELESNU TEŽINU

Manjak ili višak kilograma neće direktno uticati na plodnost. Ipak, dve trećine žena čija telesna težina za 20 odsto premašuje normalnu težinu pati od poremećaja menstrualnog ciklusa.

IZBEGAVAJTE STRES

Hormonalna ravnoteža je preduslov za plodne dane ciklusa. Stalna napetost i užurbanost traže preduzimanje konkretnih mera: žene koje su pod stresom često imaju povišene vrednosti prolaktina. Taj hormon, zadužen za proizvodnju mleka tokom dojenja, može sprečiti ovulaciju ili poremetiti usađivanje jajašca u materici.

 

Izvor: Daily mail