Proglašen najpopularniji modni komad svih vremena. Najvažniji komad koji svaka žena treba da ima u svom ormaru…

 

Foto: Unsplash

Mala crna haljina se godinama smatrala stilskim klasikom i komadom garderobe koji svaka žena treba da ima u svom ormaru. Ipak, izgleda da su se vremena promenila…

To dokazuje i poslednja studija koja se bavila temom nezaboravnih modnih trendova koji su obeležili decenije iza nas, kao i najistaknutijim odevnim komadima koji se smatraju vanvremenskim.

Tim stručnjaka je okupio 2.000 ljudi iz Velike Britanije koji su analizirali sve trendove, a potom izdvojili najvažnije odevne komade koji zaslužuju naziv kultnih – rangirajući ih prema stepenu važnosti.

Knjige preko kolena, teksas jakne i skini farmerice se nalaze u vrhu liste. Veoma su popularne kožne bajker jakne, teksas kombinezoni i majice sa prikazom omiljenog muzičkog brenda.

Iako je godinama unazad mala crna haljina imala status kultnog odevnog komada koji obožavaju žene, ova studija je otkrila da dame radije biraju kratke suknje.

Na ubedljivom prvom mestu najpopularniji modni komad svih vremena našla se mini suknja koja se smatra klasikom, te će i stari vintidž modeli danas izgledati jednako atraktivno i zanimljivo.

Dame su odabrale ovaj komad odeće jer ga smatraju osnovnim delom garderobe, koji mogu lako da kombinuju sa ostalim krpicama, a ujedno je udoban.

Deset najpopularnijih komada garderobe prema izboru žena:

1. Mini suknja
2. Mala crna haljina
3. Kratak šorts
4. Teksas jakna
5. Cipele na platformu
6. Zvoncare
7. Kožna bajker jakna
8. Naramenice
9. Čizme prkeo kolena
10. Skini džins

Izvor: Telegraf