Možda zvuči neverovatno, ali je istinito – sok od crnog luka zaista može da spreči opadanje kose!

 

www.freeimages.com
www.freeimages.com

Crni luk je poznat po brojnim lekovitim svojstvima na ljudski organizam, a evo još jednog načina da ga iskoristite za vašu lepotu. Istraživanje su pokazala da crni luk na kosu deluje tako što podstiče cirkulaciju, pa tako i rast novih dlaka, a deluje i kao antiseptik.

TEME JE NAJKRITIČNIJE

Većina šampona i tonika za kosu koji se danas nalaze na tržištu sadrže upravo sok od luka. Pitate se zašto. Upravo ste dobili odgovor, on pomaže pri sprečavanju  gubitka kose, što je i naučno dokazano, preneo je Health digest.

Kako bi ovaj, nimalo prijatan, problem bio vidljiv, žene moraju izgubiti između 20 i 30 odsto vlasi, a ona nestaje prvo na temenu. Za razliku od lepšeg pola, muškarcima kosa prvo opada s prednjeg dela glave, pa se brže uočava.

Inače, opadanje ženskih vlasi je dugotrajan proces koji traje i do nekoliko godina.

KAKO KORISTITI SOK

www.freeimages.com
www.freeimages.com

Potrebno je da izrendate ili sameljete jednu glavicu crnog luka. Odvojite sok koji ste dobili i premažite njim teme glave. Ostavite da deluje sat vremena, pa dobro isperite šamponom.

S obzirom da luk ima jak i prilično neugodan miris, možete ga pomešati sa ružinom vodicom.

Ovaj preparat možete koristiti dva puta nedeljno, a sve zavisi od stanja vaše kose i koliko je process opadanja uzeo maha.

 

Pripremila: S. Vidović