Bolje držanje mališana je trend koji ne jenjava i na kome se dugo radi. A da biste videli kako sve treba da vežbate sa svojim mališanom, posetite jedinstven zdravstveno – sportski program “Ispravi se i vežbaj”, u organizaciji fondacije “Spinalni centar Milinković”.

 

Ovaj program, namenjen deci, obuhvata besplatni lekarski pregled kičme i stopala koji će izvoditi dr Zdeslav Milinković, osnivač programa, spinalni hirurg i lekar Teniskog saveza Srbije, uz pomoć stručnog osoblja Instituta za ortopedsko – hirurške bolesti “Banjica”.

Nakon pregleda, mališani će imati priliku da zajedno sa proslavljenim odbojkašem Vladimirom Grbićem i poznatim atletičarem Dragutinom Topićem rade i odgovarajuće praktične vežbe za ispravljanje problema kičmenog stuba koje će kasnije moći i samostalno da izvode.

“Osnovni cilj programa jeste da podignemo opštu svest o problemima deformiteta kičmenog stuba, ali i da ukažemo na degenerativne promene kičme kao osnovnog uzroka pojave bola u leđima. Da pokažemo kako deca mogu da poboljšaju svoje držanje. Poslednjih godina, jedan od najčešćih zdravstvenih problema dece predškolskog i školskog uzrasta jeste upravo ova vrsta deformiteta, a jedan od osnovnih razloga jeste savremeni način života koji vode, nedovoljno kretanja i previše vremena provedenog pred kompjuterom. Upravo zbog toga su redovni pregledi veoma važni”, istakao je dr Zdeslav Milinković.

Program “Ispravi se i vežbaj” podržali su mladi karatisti, Teniski savez Srbije, kao i Teniski savez Beograda, koji će deci na malom teniskom terenu, uz svu neophodnu opremu pokazati osnove ovog popularnog sporta i pravilnog držanja.

Centralni program biće održan u subotu, 26. maja, u periodu od 17 do 20 časova u atrijumu BIG FASHION šoping centra.

Pripremila: Zdrava i prava